onsdag den 30. marts 2011

Mere om bier...


De tidlige løgplanter (og erantis) er meget vigtige pollenkllider for bierne, som skaffer dem føde til ynglen. Her er en flittig bi igang i mine krokus

Bier er helt esientielle som bestøvere af blomster, frugter og grøntsager. Den naturlige bibestand er gået helt vildt tilbage i Danmark, og hverken fluer eller humlebier kan udfylde den niche som bierne indtager. Man regner med at udbyttet af en almindelig rapsmark øges temmelig meget hvis der er bistader i nærheden. Bierne kommer tilgengæld vidt omkring. Da bier kan flyve op til 3 km for at hente pollen eller nektar skal økologisk honning udelukkende være omgivet af økologisk drevne arealer i en radius af 3 km fra bistaden. Dette er i praksis kun muligt på øer. Tilgengæld kan byhonning være utroligt velsmagende pga. en meget varieret sammensætning, i og med at bierne har utrolig mange forskellige kilder til at hente pollen fra. Honning kan bestå af pollen fra mellem 20 og 40 planter, og det kan tydeligt smages om der er tale om rapshonning eller krydret sensommer honning fra mange forskellige kilder.
Hvis du er blevet nysgerrig efter at vide mere eller at holde bier selv kan det varmt anbefales at du kontakter Dansk Biavler Forening her i det tidlige forår http://biavl.dk/. Med et medlemskab i hånden kan du meget billigt deltage i den lokale forenings biavlerkursus, som henvender sig til nybegyndere og ofte afholdes i april måned. De kan også hjælpe med rådgivning om udstyr og med at skaffe dig en bifamile. Mange af lokalforeningerne driver en skolebigård, med ugentlige aftenmøder, hvor metoder og teknikker afprøves.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar