tirsdag den 12. april 2011

Fødselsdagsgaver i havens tegn...

Blåbærbuske
jeg har fået to blåbærbuske, og glæder mig allerede til muffins og pandekager med vitaminrige og hjemmedyrkede blåbær...
Men først skal der graves et ordentligt surbundsbed - uden brug af spagnum - til dem. Og med det dårlige vejr bliver det ikke i dag, jeg skal også først skaffe en bunke organisk materiale, bl.a. grannåle så det kan blive surt.

6 kommentarer:

  1. Hjertelig tillykke med foedselsdagen!

    SvarSlet
  2. Til lykke med dagen og gaven.
    Jeg har også tre blåbærbuske, men de skal flyttes, for jeg fik sat dem sammen med de andre frugtbuske, og det sker der ikke ret meget ved :-(
    De skal også i et surbundsbed, når jeg når dertil.

    SvarSlet
  3. Tillykke med fødselsdagen!
    dejligt med blåbærbuskene, når det bliver tid så læg net over dem. Solsortene (vil jeg tro) spiste samtlige bær på 2 af mine buske på en enkelt dag, mens jeg var på arbejde.

    Det er rigtig godt at du tage spagnum problematikken op! Jeg synes ikke man hører meget til det i Danmark. I england er Peat virklig et fyord og der er meget opmærksomhed om at man ikke skal bruge det.

    SvarSlet
  4. @Pia det har du ret i. Jeg har slet ikke læst noget om spagnum før Sofia tog det op. Vi bruger ikke spagnum, men jeg kan forstå at plante- og såjord også indeholder spagnum.

    SvarSlet
  5. Tusind tak for de søde fødselsdags hilsner :-) Hmm... det ser jo lidt trist ud hvis hele haven skal dækkes af net (jeg dækker også jordbær i straten af sæsonen og køkkenhaven indtil planterne er spiret og kattene har forstået at de bede ikke er til dem), men det lyder som om det kan blive nødvendigt. Og ja, jeg synes også at der skrives alt for lidt om problemerne i at bruge spagnum og hvormange produkter det faktisk findes i. Men det kan vi jo ændre på!

    SvarSlet