torsdag den 14. april 2011

Morgentur i haven...


... og høst af ramsløg. Det er lige nu de er allerbedst inden de begynder at blomstre og de vokser også vildt mange steder, hvis du ikke lige har dem i haven. Tag en skarp kniv med og gå en tur ved sø, krat eller skov. De står i tætte klynger og dufter skarpt af hvidløg når man knækker dem.
Vi bruger dem i risotto, frikadeller, wokmad eller bare grønt drys med hvidløgssmag. 

3 kommentarer:

  1. Hvor herligt. Jeg tror ikke der vokser ramsløg heromkring, jeg har aldrig set nogle. Men måske kan de slå rod i vores have - kan jeg få nogle ramsløg (frø eller planter) af dig til efteråret?

    SvarSlet
  2. Jeg håber meget på at dem jeg plantede i min have bliver til noget, for de har bare den bedste smag. (se evt. her http://begynderhaven.dk/index.php/rhododendronbed/141-ramslog-i-haven-og-i-maden)

    Der vokser masser af ramsløg rundt omkring i Danmark. De kan være svære at finde, men hvis man finder dem og dufter til dem er man ikke i tvivl om at det er en løg plante. Hvis du selv vil have ramsløg i din have, skal de helst vokse i et surbundsbed, og du vil sagtens kunne købe billige frø, som du skal så omkring august/september.

    SvarSlet
  3. Fik lavet pesto af Ramsløgene, super lækkert, godt tip. De skal jo vokse i noget der minder om en skovbund med meget organisk materiale, hos mig står de under brombærkrattet.

    SvarSlet