fredag den 10. juni 2011

Kattens bed



Ja, altså ikke det højbed den står foran lige på billedet, for det er MIN køkkenhave, men katten skal altså også have et bed.

Og det er ikke fordi jeg er blevet tosset, men jeg vil slå et slag for at alle katteejere også tager hånd om kattens efterladenskaber. Ja, med andre ord hvis du har anskaffet dig en kat så er kattens lort altså også dit ansvar. Jeg har ofte mødt naboer til katteejere som er dødtrætte af at katten besørger i deres sandkasse, staudebed eller ligende. Og det er heller ikke rimeligt, det er jo ikke dem som har valgt at have kat.

Det er kattens natur at bruge tørre sandede pletter til at besørge i, og den foretrækker også steder som er blevet brugt før, det lugter den sig frem til.

Jeg har derfor etableret et plantebed, som forrest er kantet med sct. Hansurt, fordi den er tilstede næsten hele året, bagved er store og halvstore buske, som på afstand giver et indtryk af et veletableret og velplejet bed, men mellem de foreste kantplanter og buskene er der en hel del bar og veldrænet jord, hvor kattene kan gøre det de nu skal, der er INGEN spiselige planter i dette bed, og på afstand ser det pænt ud hele året, det er heller ikke placeret alt for langt væk fra huset, for kattene er ofte ret dogne.

Jeg kommer dog stadigvæk ikke uden om at holde øje/dække/besværliggøre andre bede med tør løs jord, men det hører til undtagelserne at kattene bruger andre steder end deres "eget" bed.

1 kommentar:

  1. Sød kat du har. Jeg har selv en kat og jeg så egentlig gerne at den fik sit eget bed, for ligenu så er den ude det meste af tiden, men går indenfor og ned i kælderen hvor kattebakken står når den skal det den nu skal, for derefter at smutte ud igen...

    Men god idé med et kattebed, det vil jeg forsøge om jeg kan gøre efter.

    mvh. JOC

    SvarSlet