søndag den 14. august 2011

Squash-brød!


Er jo mest aktuelt når man vælter sig i squash og ikke rigtig ved hvad man skal stille op med dem! Men det blev rigtigt lækkert og kan godt anbefales.Opskriften er stærkt modificeret fra Karrolines Køkken, mit forslag i parentes:

Squashbrød
  • 50 g smør (2 spsk olie)
  • 4 dl mælk (halv mælk og halv vand)
  • 1 dl ylette 1,5%, fx Arla (niks)
  • 50 g gær (alt for meget maks 20 g)
  • 2 tsk groft salt (2 spsk)
  • 2 tsk sukker (niks)
  • 200 g groftrevet squash (300 g hakket)
  • 1 dl hakket frisk persille (niks)
  • 800 g hvedemel (mel fra de fem gårde, ølands hvede eller andet mørkt hvedemel til konsistens føles rigtig)
  • Pensling:
  • sammenpisket æg (bruger jeg ikke)
Kold væske og gær opløses, resten røres i med køkkenmaskine eller dejkroge, hældes i en form, jeg brugte en meldrysset fransk hævekurv, hæver i køleskab natten over bages.

  • Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.

1 kommentar:

  1. Tak for inspiration også her. Har prøvet det og det er rigtig dejligt (det holder længe). Jeg bruger dog slet ikke mælk men bare vand og altid øko gær, for det smager bedre. Hvis du vil variere brødet kan du udskifte squashen med en stor gulerod, det er også lækkert!

    SvarSlet