søndag den 12. maj 2013

Glæd dig over græsplænen


I disse dage brummer det i haverne når græsplænen skal slåes. Men husk at bier og dyr har brug for andet end græs, og smukt er det også. Lad gødning og plæneklipper stå og øg biodiversiteten i din have i stedet.

lørdag den 11. maj 2013

Nikkende fuglemælk...


Breder sig som ukrut i min have, men den er meget smuk samtidig.

onsdag den 1. maj 2013

Kattenes bed er fyldt med planter...



Og det er jo faktisk slet ikke meningen. For i kattens bed skal den kunne komme af med det som alle jo har brug for at komme af med, og det kræver løs bar jord. Det er bare sådan med bar jord at den ikke bliver ved med at være bar, men det myldrer frem med alle disse skønne planter... Men det er som katte ejer meget vigtigt at sikre at der er et sted som katten (og vi har tre) kan bruge til at besørge i, ellers bruger den køkkenhaven, sandkassen eller naboens bede. Og det er ikke i orden.
Så dette bed er designet til vores katte med en række af sct. hansurt langs kanten, store skyggende buske jævnt fordelt og en hel del forårsløg og blomster hist og her. Men hist og her er blevet til over det hele, så jeg må have fat i hakkejern og lugehansdker, ikke noget jeg ellers bruger meget tid på i min naturlige have.

Radiser på rad og række...



Jeg har nævnt det før: Jeg er virkelig begejstret for såbånd. Frøene er selvfølgelig lidt dyrere og udvalget er begrænset, men hold da op hvor er det nemt. Og alle kan være med, selv min (nu) to-årige chamerende ballademager kan finde ud af at så, når de små frø er puttet på et bånd. Her er det radiserne, som er det første der er kommet op i drivhuset, og mens vejrudsigten fortsat varsler nattefrost (vi skriver jo 1. maj!!!), er det nok rigtig smart at de står i drivhuset. Der er også sået salat (igen såbånd) og udplantet stedmoderblomster og flittiglise, så det begynder at se ud af lidt herinde i drivhuset. Og indenfor venter tomater og majs på at komme med ud.