søndag den 30. oktober 2011

Pandekager på bål i haven...


Det er noget som vækker begejstring hos os. I dag er perfekt bål og brænde vejr.

lørdag den 29. oktober 2011

Seneste projekt i haven...


Så vi kan gå tørskoet i drivhuset - måske bliver det en dag en del af en cykelbane...

mandag den 24. oktober 2011

Mere af naturens spisekammer


Er disse kønne slåen, fra weekendens tur i mandemarke bakker. Denne gang blev det dog ved synet, vi må plukke en anden gang.

søndag den 23. oktober 2011

Æblekvæder i min svigermors have...


Er meget smukke. Det er et fint lille træ med kønne blomster og frugterne kan bruges til gele (som beskrevet tidligere) og frugterne er også fine til dekoration.

torsdag den 20. oktober 2011

At fylde sin kurv...


Giver lykke. Både når fangsten er egen avl og når den som her kommer fra naturens spisekammer. Altså vi har fundet 1000- vis af tragt kantereller! Regn er altså godt for noget. Mmhh ... Det bliver godt.

mandag den 17. oktober 2011

Efterårshøst...


Æbler, pærer og kvæder er skønne og skal høstes inden de falder helt ned. Så modner de videre,her i drivhuset eller bedre et køligt og mørkt sted. Kvæderne er fra min japanske kvæde busk på 2 x 2 m som de fleste nok blot har for blomsterne. Men den bærer mange frugter som jeg giver lidt frost (i fryseren) og bruger til en skøn granat-rød gele. Den (både busken og geleen) kan varmt anbefales.

søndag den 16. oktober 2011

Sensommer og efterårsfarver i køkkenhaven...


Om ikke ret længe tager kong frost over, de sidste nætter har været tæt på, og derefter hænger det hele i kedelige farver. Men endnu dominerer farvepragten.

søndag den 9. oktober 2011

Hindbær og fødselsdag...

Ja, det var så ikke lige denne weekend, men altså det var et indlæg som ikke lige kom ud i august hvor Emil havde fødselsdag og jeg lavede denne skønne lagkage. Men hindbærene har simpelthen været så fine og store i år, lige som mange af de andre frugter vi har helt tæt på bistadet foran huset, og det er jo lidt underligt for man siger jo at bierne flyver 3 km men det er altså tydeligt at det er blomsterne i nærområdet som de bestøver, og ja det kommer altså hindbærene til gavn og vi høster fortsat mange bær her i oktober.

Lidt mere biodiversitet i byen...


Denne gang fra Zurich fra sidste weekend - skønt vejr og dejlig by.

fredag den 7. oktober 2011

By, bus og biodiversitet


Ja, det er jo lidt tid siden... Men sådan kan biodiversitet i byen se ud. Billedet er fra mit arbejde/arbejdsplads.

tirsdag den 4. oktober 2011

Den milde september...


Har givet nyt liv til stang-bønnerne. Selvom tallerkensmækkerne næsten har overtaget stativet. Men nu kan jeg høste nye lækre bønner selvom det er oktober.